Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2013 00:28 - АМИ СЕГА НАКЪДЕ ?
Автор: demokraciq Категория: Политика   
Прочетен: 881 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 05.08.2013 02:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ТАНЦУВАХМЕ, СВИРИХМЕ, ВИКАХМЕ, А СЕГА НАКЪДЕ ?



   Предизвикани от едно абсурдно решение-кандидатура на управляващия кабинет, хиляди граждани се събраха под прозорците на Министерски Съвет в центъра на столицата. Водени от идеята за сваляне на въпросната кандидатура, те бяха готови наистина на всичко. Кандидатурата представляваше едно голямо туловище с риза и възел, което сновеше из коридорите на бялата сграда, строго наблюдавана от "Цар-я Освободител". Туловището му е толкова голямо, че спокойно побира 70% от медииния пазар в републиката. Самия той, на пръв поглед невинен, кротък шишко с нрав на Делян Пеевски. Обществена тайна е кои медии притежава и върху кои има влияние, макар и за 300% от тях да са клюки, слухове и произволно хвърлени обвинения. Също толкова голяма "тайна" са връзките му с т.нар. "ъндърграунд" на българската мафия. Илия Павлов, Гриша Ганчев, Красимир Гергов, Сашо Дончев, Иво Прокопиев, това са много малка част от олигарсите и милиардерите покрай въпросната кандидатура, която искаше да превземе  българското "ФБР". Все пак, кандидатурата бе оттеглена. Столичаните доволни, радостни и толкова горди с победата си, че решиха да не спират с протестната форма "кряканка" 50 и кусур дена, с малката подробност, че се превърна тутакси в протест срещу правителството на Орехотрошачката.
Мероприятието протичаше съвсем незаконно, гордо охранявано от "анти-конфликт" полиция и жандармерия. Възгласи: "Оставка", "Долу БСП, ДПС, АТАКА", "ВЪН ЧЕРВЕНА МАФИЯ" и какво ли още не...свирки, вувузели, барабани, тъпани и скъп роял бяха съвсем не пълната програма от петдесет дневния фестивал "Танцувай с мен". Разбира се както всеки един такъв "конкурс" и този си имаше жури, във състав: Бойко Борисов (на пръв поглед пожарникар, но иначе "работлив" депутат), Саша Безуханова (амбициозен простиращ), Асен Генов (организатор на анти-правителствения фестивал, професия млад меринджей), Жюстин Томс и Константин Павлов (също оргнизатори на шоуто на паважа, но със солидни банкови сметки), всички те водени от гражданската си съвест и най-вече политическа амбиция, подпомогнаха не малко и без това смачкания ГЕРБ.
Програмата беше по-богата от предаване на "Господари на Ефира". Улични музиканти, атртиси, певци и една "Гола революция" с две гърди напред и шпага в ръка. Минувачите се чудеха, какво искат тези младежи, защо пеят и играят, свирят и танцуват, а във същото време 2000 полицаи, жандармерия и СПС са ги обградили със щитове и палки в ръка. Парламента заграден с огради, като в клетка, а улиците около него затворени за така важния провеждащ се всяка сутрин и вечер карнавал "Танцувай с мен".  Явно всички бяхме длъжни да бъдем част от тази форма на "гражданска позиция". Случайно или не имената на досега властимащите и предишните парламентарно представени партии, не бяха споменавани. Всеки дръзнал да извика "Долу ГЕРБ", "Костов" или някой от другите кандидат демократи, изкарали живота си до пенсионна възраст на чело на държавата, беше обявяван за провокатор и комунист. . Искаше се оставка, нови избори, но не и промяна в ИК, отново случайно може би. В програмата беше предвиден и цирк със смайващи акробатични и каскадьорски номера. Малко след старта на поредния "ходещ фестивал", загражденията около бялата сграда, бяха отворени за да бъдат изведени дупдеваците и министрите с портфейл...ДА АМА НЕ... Фестивала за час се превърна в циркова площадка. Блъскане, тенденциозно залягане пред автобуса, павета, камъни и всякакви подръчни материали фучаха като фоерверки около бялата лимузина с държавници. Изведнъж се появи една журналистка, обективна и независима, която също толкова обективно представяше случващото се пред малкия екран, наречен БТВ. "Тук е страшно", "Брутално", "Кръв и счупени глави" и какви ли още не медициснки термини бяха основното, което се чуваше от телевизора. Чуваше се ама истината се виждаше, макар и манипулирана. Случайно или не, кметицата Фнадъкова, обяви че няма да спре карнавала и забавлението на зелените и "демократични" "патриоти", защото това било съсвсем демократична форма за отстояване на права и свободи, независимо от нарушаването на цялата конноа уредба на Р. България.
Пародията завъши с плаж. Хавлии, разголени пенсионери и зелени активисти, гумени патета, басейни и същевременно "Плажна Революция", а това скъпи мои в центъра на София, столицата на Р. България. Ненандейно "робтягите" в бялата сграда, които безпроблемно изпълняваха "задълженията" си, през цялото това време, решиха да излязат в отпуск, а всички участници във фестивала решиха да им отидат на гости пред правителствения курорт.

Това са моите впечатления от всичко случило се до сега във столицата ни. Не приемам по какъвто и да било начин да се ограничават правата и свободите на гражданите или да се ограничава конституционното им право да отстояват гражданската си позиция, но това не беше протест, не беше събрание или митинг, а ЦИРК. Същия този цирк, който включи в програмата си широка и безпощадна манипулация на общественото мнение, нападение над журналисти и безнаказаност. Очеваден е факта, че групичка от партии и техните лидери, които не успяха да се включат в този брой на Народното Събрание, като представители на народа, отново яхнаха недоволството на гражданите. Обявиха цялата тази гротеска за надпартиина и независима, а  съвсем не е така, още повече в присъствието на кръга "Капитал", "Сорос", "Инвеститор Бг", "14ти Януари", "Реформаторски болк" и "Зелените. Те бяха организатори на фестивала "Танцувай с мен" срещу "Орехотрошачката"... Надявам се никога повече да не бъдем свидетели на подобни мероприятия в центъра на столицата ни и  в България.
А СЕГА НАКЪДЕ?



Гласувай:
2



Следващ постинг

1. maistora - Здравей, миличко,
05.08.2013 00:43
не зная дали си момченце или момиченце, но явно на цирк не са те водили. Трябва да знаеш, че в цирка няма жандармерия и не бият.
цитирай
2. demokraciq - demokraciq
05.08.2013 00:55
Ти трябва да знаеш, че в тази държава гражданите освен права имат и задължения! Трябва да знаеш, че това ако беше в друга страна членка на ЕС, още на първия ден този ЦИРК, ЦИРК, ЦИРК щеше да се превърне в масов арест. Никой не носеше отговорност, за хората които просъстваха на карнавала, който уж беше надапартиен!
Неискам да си помислям, какво можеше да се случи и кой щеше да носи отговорност...Асен Генов предполагам или Саша Безуханова!!
цитирай
3. krassko - А сега накъде ли?
05.08.2013 03:48
Можеш да вземеш едно чаталче и да крепиш орехчетата...

цитирай
4. demokraciq - Благодаря, подобно!
05.08.2013 03:56
Вашето поведение тук, доказва това което съм написал! Доказва, разединението и деленето на ориентация. Това го можете най-добре, но тук не сте познали човека.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demokraciq
Категория: Политика
Прочетен: 13322
Постинги: 7
Коментари: 6
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол